Bedrijfsbezoek Omrin te Oudehaske

geplaatst in: 2013, Algemeen | 0

Regelmatig wordt ons gevraagd waarom Ermelo geen plastic inzamelt zoals wel gebeurt met glas, blik en drinkpakken. Gemeenten moeten inderdaad hun plastic scheiden, maar kunnen zelf beslissen of zij dit vooraf doen (bronscheiding) of achteraf (nascheiding).

Ermelo heeft gekozen voor nascheiding en dit gebeurt bij afvalverwerkingsbedrijf Omrin in Oudehaske.

Afgelopen vrijdag zijn wij (Dirk de Vries Reilingh en Anneke Knoppert) samen met een groep uit Ermelo bestaande uit de burgemeester; twee wethouders; enkele medewerkers van de gemeente; een aantal raadsleden en fractievertegenwoordigers en vertegenwoordigers van Dusseldorp, het NMP en het Pakhuis op bedrijfsbezoek geweest bij Omrin. Hier hebben wij met eigen ogen kunnen zien hoe het Ermelose afval wordt gescheiden.
In verschillende stappen wordt het plastic verpakkingsmateriaal uit het restafval gehaald waarna het (elders) verder verwerkt wordt tot verschillende nieuwe producten.
Het was een zeer interessant en leerzaam bedrijfsbezoek.