En dat vind ik! – Dirk de Vries Reilingh

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

Op 20 september was er in Ermelo weer een afvalopruimdag, geïnspireerd op de landelijke KeepItCleanDay. In het afgelopen voorjaar was er ook al de jaarlijkse gemeentelijke afvalopruimdag en ik hoor u denken: moet dat nu alweer, is dat echt nodig? Nou ik kan u verzekeren dat het echt nodig was.

Gelukkig was er een flinke opkomst van Ermelose burgers, zodat er weer veel zwerfafval opgeruimd is. Ook Progressief Ermelo leverde zijn bijdrage bij het opruimen, want wij realiseren ons dat zwerfafval tot de grootste ergernissen behoort van wijkbewoners. Nieuw aan deze actie was dat er ook diverse scholen bij betrokken waren. De schoolkinderen gingen, samen met twee wethouders, aan de slag om de omgeving van hun school afvalvrij te maken. Dit gaf een duidelijke meerwaarde aan dit project. Door de scholen te betrekken bij het schoonhouden van hun omgeving worden de scholieren hopelijk gemotiveerd om niet  slordig met hun eigen afval om te gaan.

 

Progressief Ermelo zou graag een stapje verder willen gaan. Wij zouden willen dat de gemeente afspraken maakt met de scholen, maar ook met de sportverenigingen, om hun omgeving vrij te houden van zwerfafval. Daar kan dan, wat ons betreft, een geldelijke beloning tegenover staan. De gemeente spaart op die manier immers opruimkosten uit?

‘En dat vind ik……’