PE op bezoek bij de sociale werkvoorziening Inclusief Groep

geplaatst in: 2013, Algemeen | 0

Vorige week was PE op bezoek bij de Inclusief Groep. Doel van het bezoek was om met directie en een vertegenwoordiging van de ondernemingsraad te spreken over de komst van de Participatiewet.

raadslid Alex Kleijnen in gesprek met Marjo Gruisen, directeur Inclusief Groep
Deze nieuwe wet, ingaande 2015,  gaat de wet werk en bijstand (WWB)  de wet sociale werkvoorziening (WSW) en deels de wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (WAJONG) vervangen. Bestaande schotten gaan dan verdwijnen. Er ontstaat straks één regeling om mensen mét en zonder arbeidsbeperking zo goed mogelijk aan een baan te helpen.
De gemeente krijgt hierin een belangrijke taak, samen met de sociale dienst (SDV) en de sociale werkvoorziening. Hoe elkaar bij deze ontwikkelingen te versterken?  Hoe met minder geld van de rijksoverheid meer mensen naar passend werk te begeleiden? Daar zal het, in overleg met de lokale en regionale ondernemers, de komende tijd om te doen zijn.