Kies voor een sociaal en groen Ermelo!

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

De komende jaren verandert er veel in Ermelo. Enkele belangrijke veranderingen zijn het gevolg van keuzes die de landelijke politiek maakt. Zo krijgt de gemeente bijvoorbeeld in 2015 nieuwe taken op het gebied van werk, zorg en jeugd. Voor die taken krijgt de gemeente minder geld dan dat voorheen op landelijk en provinciaal niveau beschikbaar was. Een ander voorbeeld is dat de landelijke overheid kleinere gemeentes graag ziet fuseren tot grotere gemeentes. Onder meer om de nieuwe taken goed te kunnen uitvoeren.

 

Het is nog niet duidelijk wat alle ontwikkelingen betekenen voor de gemeente Ermelo en haar inwoners. Eén ding lijkt echter wel duidelijk. De gemeente zal meer moeten doen met minder geld. Dat dwingt tot het maken van duidelijke keuzes. Wat willen we bereiken met het beschikbare geld? Vanuit dat perspectief maakt Progressief Ermelo voor de komende jaren een duidelijke keuze: sociaal en groen!

Sociaal betekent dat we willen opkomen voor mensen die het minder hebben getroffen en dat we zorgen voor elkaar. Daarbij willen we burgers meer ruimte geven om eigen zorg en die voor anderen zelf vorm te geven. Groen betekent dat we duurzaam willen omgaan met onze leefomgeving.

Klik hier om ons volledig verkiezingsprogramma te lezen