Hartelijke ontvangst bij Pauwervoll

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

“Bij het bestuur thuis of op een competitieavond  in Calluna” reageerde  voorzitter Heining, van de Ermelose volleybalvereniging Pauwervoll, op onze vraag om bij de vereniging een werkbezoek  af te leggen.  Zoals op hun mooi verzorgde website www.pauwervoll.nl  te lezen is zijn ze  ”Dé volleybalvereniging van Ermelo”: nou dan graag op een competitieavond.  Leuk om Pauwervoll  aan het sporten te zien en de sfeer te proeven. Wij, Anneke Knoppert, Alex Kleijnen en Bea van ’t Hul zijn hartelijk ontvangen door Wim Heining, voorzitter en Marjon Schreuder, secretaris.

Uiteindelijk hebben we van de eerste wedstrijden (3 velden) helaas  weinig gezien omdat we al snel druk aan de praat waren.  We hadden de nodige vragen op gebied van de nieuwe sporthal, de samenwerking met de gemeente, de combinatiefunctionaris, financiën enzovoort.  Pauwervoll heeft helder waar het als vereniging staat en wat ze nodig hebben.  Ze willen graag een nieuwe sporthal, het mag allemaal wat ruimer: een extra veld om alle teams te kunnen laten spelen op een competitie avond (van 3 naar 4), maar ook ruimte om het veld:  dames 1 promotie kandidaat van eerste klasse naar promotieklasse, won de eerste set, maar de vrouwen hebben in Calluna geen ruimte om een sprongservice te doen, “ dan gaan ze door de muur”. 
Pauwervoll is echter ook beducht wat betreft de financiën, een nieuwe sporthal zal ongetwijfeld een hogere huur geven… voor relatief kleine verenigingen kan dat grote problemen geven. Deze, en nog veel meer  informatie, is  voor onze fractie zeer nuttig in onze meningsvorming  rondom de nieuwe sporthal en het sportbeleid in Ermelo.
We hebben een leuke  avond gehad, de sfeer is ontspannen en vriendelijk, alleen jammer en dat is persoonlijk van schrijver dezen…. dat je als toeschouwer op de tribune  in Calluna zover van het veld af zit, spannende wedstrijd van dames 1, in de race voor het kampioenschap, dat verdient een tribune aan de rand van het veld… zodat aanmoedigingen en (oog-)contact over en weer mogelijk is!