Raadhuisplein als dorpsplein

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0


In de jaren na 2013 zal de gemeente fors investeren om het centrum van Ermelo aantrekkelijker te maken voor bezoekers, bewoners en de bedrijven. Voor ons blijft bij het veranderen van het centrum de veiligheid en de onbelemmerde toegang essentieel. Zo staan voor ons de belangen van voetgangers, fietsers en mensen met een beperking voorop bij de herinrichting van het centrum.

Het Raadhuisplein willen we autovrij waardoor er ruimte komt om ontspanning en kunst- en cultuuruitingen op het plein mogelijk te maken. Wij vinden het belangrijk dat het centrum een groene inrichting krijgt met voldoende zitgelegenheid. Ook willen wij graag dat er een bewegwijzering komt naar toiletten in openbare ruimtes of winkels die voor bezoekers toegankelijk zijn. De wachtruimte op het station moet ’s avonds en in het weekend open zijn met cameratoezicht. Het toilet op het station is 24 uur per dag beschikbaar tegen betaling.

Progressief Ermelo wil dat de gemeente een actief beleid voert om de winkels in het centrum te concentreren bij De Verbinding (het gebied bij het Weitje en de molen) en in de Stationsstraat vanaf de aftakking van de Rietlaan tot aan het Raadhuisplein. Voor het gebied tussen De Verbinding en de kruising Stationsstraat/Rietlaan zou de gemeente moeten inzetten op een combinatie van wonen, dienstverlening en bestaande horeca.

Klik hier om het hele verkiezingsprogramma te lezen