Kranen open, kranen dicht. Drank- en horecaverordening gemeente Ermelo 2014

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

In de raadsvergadering van 13 februari is een besluit genomen over de schenktijden van alcoholische dranken in de zgn. paracommerciële voorzieningen zoals kantines van sportverenigingen, verenigingsgebouwen en kerken. De door het College voorgestelde schenktijden zijn van 14.00 tot 24.00 uur. Deze zijn gelijk aan die in de hele politieregio; Ermelo, Harderwijk en Putten.

Vanuit de verenigingen zijn geen bezwaren gekomen, behalve van FC Horst. Deze voetbalvereniging wil de mogelijkheid hebben om vanaf 12.00 uur alcohol te schenken. Omdat jongeren vooral voor 14.00 uur wedstrijden spelen, vindt Progressief Ermelo het juist een goed voorstel om pas daarna alcohol te gaan schenken. Jongeren tot 18 jaar mogen immers geen alcohol kopen en drinken.
We vinden het ook goed dat het College de grenzen heeft opgezocht om het mogelijk te maken voor de verenigingen om voor meer inkomsten te zorgen; men mag voortaan 12 keer per jaar een bijeenkomst houden van persoonlijke aard.