Even voorstellen: onze kandidaten!

geplaatst in: Algemeen | 0

Anneke Knoppert-Ruiter, plaats 2
“Toen ik in 2002 na twaalf jaar buitenland (verdeeld over twee periodes) weer in Nederland kwam wonen, heeft het nog wel even geduurd voor ik mij weer helemaal thuis voelde in ‘mijn’ land. Dit lag niet enkel aan de veranderingen in mijzelf, maar vooral ook aan de houding en de gevoelens van veel Nederlanders ten opzichte van de medemens en de overheid. Het leek allemaal zo kil en hard; helemaal niet zoals ik mij herinnerde. In het buitenland had ik juist altijd zo opgegeven over het tolerante en sociale karakter van Nederland.

Na een paar jaar als vaak verwonderde toeschouwer aan de kant te hebben gestaan, ben ik lid geworden van Progressief Ermelo.
Vanaf het najaar van 2009 ben ik actief geworden binnen PE; eerst als fractievolger, daarna ook als bestuurslid en vanaf september 2011 als fractievertegenwoordiger. Op 1 maart 2012 ben ik benoemd tot raadslid en ben ik woordvoerder voor de commissie Ruimte. Ik zie het als een voorrecht om mee te mogen werken aan PE’s doelstelling om het sociale en groene karakter van Ermelo te behouden.

Ik ben in Ermelo geboren en opgegroeid. Na de middelbare school heb ik een opleiding bij Instituut Schoevers gevolgd, waarna ik gewerkt heb bij o.a. een hypotheekbank en een beginnend computerverkoopbedrijf. Daarna ben ik vol overtuiging een ‘stay-at-home-mom’ geweest voor mijn drie kinderen: doordat wij voor het werk van mijn man regelmatig moesten verhuizen hebben de kinderen samen 16 verschillende scholen bezocht in 8 verschillende woonplaatsen voor zij aan hun vervolgopleiding begonnen. Een goede reden om voor een stabiel thuisfront te zorgen. Mijn privé  situatie heeft mij volop gelegenheid gegeven om vrijwilligerswerk te doen op veel verschillende plaatsen zoals o.a. bij bibliotheken, bij een consultatiebureau en natuurlijke bij alle scholen”.