Laurens Klappe

geplaatst in: Wethouder | 0

Laurens Klappe, 62 jaar en inmiddels bijna 8 jaar wethouder in Ermelo. Werk dat ik met heel veel plezier doe en wat ik graag nog zou willen blijven doen. De onderwerpen waar ik als wethouder verantwoordelijk voor ben zijn veelal zaken waar inwoners rechtstreeks mee te maken hebben. Als wethouder heb je dan ook direct invloed hebben op het dagelijkse leven van veel mensen. En als het dan ook nog onderwerpen zijn die je na aan het hart liggen dan is werken een plezier. Onderwerpen waar ik mee bezig ben zijn onder andere de WMO, jeugdbeleid, kunst en cultuur, onderwijs, gezondheidszorg en sport.

Vanuit mijn eigen gezinssituatie heb ik met al deze thema’s te maken: als vader (van een zoon), als pleegouder, stiefouder en ex-stiefouder komen al deze onderwerpen wel voorbij. Ik merk dan gelukkig dat we het in Ermelo aardig voor elkaar hebben.

We hebben nieuwe basisscholen, goed voortgezet onderwijs en voor wie het nodig heeft is er speciaal onderwijs. Voor mensen die het niet zo goed getroffen hebben in het leven hebben we een ruimhartig armoedebeleid (o.a. financiële hulp voor school, sport en cultuur) en voor mensen die het wel wat beter hebben is er bijvoorbeeld het cultuuraanbod via de Dialoog. Maar kinderen in het basisonderwijs in Ermelo kunnen ook kennis maken met kunst en cultuur via de lessen van de stichting Cultuurkunst. Sportmogelijkheden zijn er volop bij de diverse verenigingen en op de mooie sportcomplexen. En wanneer de leeftijd gaat meetellen dan is er een goed gezondheids- en WMO-aanbod.

Omdat ik zelf in de gelegenheid ben om te genieten van de mogelijkheden die Ermelo te bieden heeft, wil ik me er graag voor inzetten om dat ook voor anderen mogelijk te maken. Hardlopend door het dorp, bos, over heide of langs het water van het Randmeer realiseer ik me hoe mooi het in Ermelo is. Maar het biedt mij ook de gelegenheid en de rust om na te denken over het werk en hoe het nog beter kan. Voor mijn naasten, maar ook voor de andere inwoners van Ermelo.

Laurens Klappe
A: Stationsstraat 35D, 3851 NA Ermelo
E: laurensklappe@gmail.com
T: 06 -121 215 10