En dat vind ik! – Anneke Knoppert

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

Wonen in Ermelo, wie wil dat niet. Jongeren willen graag in Ermelo blijven wonen of komen na een aantal jaren weggeweest te zijn voor bijvoorbeeld studie graag terug. Gezinnen met opgroeiende kinderen vinden hier wat nodig is  op gebied van scholen, (sport)verenigingen, uitgaansmogelijkheden en een goede treinverbinding naar werk en voortgezet onderwijs. En ook voor ouderen is het hier goed wonen: een dorp waar ‘omzien’ naar elkaar gewoon is met voldoende keuze aan woningen, toegankelijke zorg en een rijk verenigingsleven.
En voor iedereen zijn er de bossen, de heide, het Randmeer met de stranden en de vele fiets- en wandelmogelijkheden.

Om dit alles zo te houden is het belangrijk om te blijven investeren in wonen. Niet enkel in woningen zelf, maar ook in de wijken waarin ze staan en natuurlijk in de bewoners.
In de nieuwe Woonvisie Ermelo 2014 staat dat de gemeente zal inzetten op de bouw van betaalbare koopwoningen die geschikt zijn voor kleine huishoudens (starters en senioren), woningen die geschikt gemaakt kunnen worden voor meerdere levensfases en op de bouw van betaalbare huurwoningen. Voor het verduurzamen (isoleren e.d.) van bestaande oudere woningen komt een stimuleringsregeling zodat ook deze woningen klaar zijn voor de toekomst. Een toekomst waarin wonen in Ermelo goed blijft!

En dat vind ik!