Nieuwkomer!

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

Iedere week schrijft een van de (steun)fractieleden over zijn of haar ervaringen bij Progressief Ermelo. Deze week is dat Sasja Amelunxen, sinds kort steunfractielid bij PE. Nieuwkomer? Ja dat ben ik zeker wel in de Ermelose politiek.
Echter mijn interesse in de politiek is er al veel langer. Eigenlijk zit het in mijn genen. Ik ben in een gezin opgegroeid waar politiek een grote rol speelde. Mijn moeder is jarenlang raadslid en fractieleider geweest van een plaatselijke partij in de gemeente Nieuwveen.

Destijds een bijzondere combinatie van liberalen en socialisten. Mijn vader is een aantal jaren politiek correspondent geweest en schreef over de politiek in een plaatselijke krant. Politiek is mij dus niet vreemd en de interesse voor mij wat betreft dit onderwerp werd versterkt toen er in een interview van een regionale krant stond dat ik wars zou zijn van politiek. Ik was toen 16 jaar en ben destijds meteen lid geworden van de Jonge Socialisten.  De tussenliggende jaren volgde ik de politiek maar was niet actief bezig. En daar is nu wel verandering in gekomen…
Enige tijd geleden besloot ik voor mij zelf om de vergaderingen van Progressief Ermelo vaker bij te wonen. Het was de tijd om mee te denken en te werken aan het verkiezingsprogramma. Al gauw kwam de vraag of ik ook op de verkiezingslijst wilde. En zo begon het voor mij te rollen. Meewerken aan de campagne, flyeren en op de politieke markt staan . Een aantal stemmen wist ik te behalen. En dan nu zet ik me veel in voor de (steun)fractie. Ik lees stukken door die bij de commissie Samenleving en Maatschappij aan bod komen. Een groot onderwerp is daarbij de transities in de zorg. Vanuit mijn werk in de zorg is de interesse in dit onderwerp erg groot. Eigenlijk vind ik alle onderwerpen die bij de commissie Samenleving en Maatschappij horen erg interessant. Op dit moment heb ik twee onderwerpen waar ik me meer in verdiep en dat zijn gastouderopvang legeskosten en wijkgericht werken. Naast de steunfractie werk ik ook mee aan het fractieplan.
Nu ik  met deze onderwerpen bezig ben krijg ik ook meer zicht op het wel en wee van de politiek. Inlezen op het onderwerp, fractieavonden bijwonen zo eens in de 14 dagen en de commissie Samenleving en Maatschappij volgen in het gemeentehuis. Daar blijft het echter niet bij want als je je in een onderwerp wilt verdiepen dan zijn daar de contacten met mensen vanuit de samenleving een belangrijk onderdeel van. Ook leg ik contacten met de ambtenaren van het gemeentehuis die te maken hebben met de onderwerpen waar ik me mee bezig houd. In al dit werk word ik ondersteund door het fractie- en raadslid Alex Kleijnen. Het is me nog niet gelukt om een raadsvergadering bij te wonen vanwege mijn werk in de zorg. Ik hoop gauw dat dit eens mogelijk wordt.  Gelukkig is wel alles na te luisteren op de website van de gemeente. Het doet me goed om dan te horen dat de vragen of opmerkingen die ik tijdens de fractievergadering heb gemaakt weer terug te horen in de commissies!
Ik kan nu wel zeggen dat ik mijn draai begin te vinden en probeer zo mijn steentje bij te dragen aan een sociaal beleid in de gemeente Ermelo.