Staaltje samenwerking tussen diaconie en politiek

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

Met zeven man/vrouw sterk uit eigen gelederen was Progressief Ermelo donderdag 6 november aan de slag bij De Voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten. Een aantal kerken en scholen hadden namelijk vanwege Dankdag voor Gewas en Arbeid een inzamelingsactie gehouden. Zodoende verwachtte de Voedselbank aanvullende toevoer van levensmiddelen. Dus waren helpende handen op dat uitgekiende moment nodig.

Geweldig om te zien wat er allemaal aan goederen binnenkwam. Zo’n tweehonderd kratten met voedingsmiddelen hebben we verwerkt. Deze extra ontvangsten zijn onontbeerlijk voor de Voedselbank. Want wekelijks worden nu zo’n 260 voedselpakketten uitgereikt aan mensen die onvoldoende leefgeld hebben en dat aantal stijgt nog steeds.