Contrast

geplaatst in: Algemeen | 0

Iedere week schrijft een van de (steun)fractieleden over zijn of haar ervaringen bij Progressief Ermelo. Deze week is dat Bea van ’t Hul, raadslid sinds maart 2014.


Alweer de tweede week in het nieuwe jaar. Een week na de afschuwelijke acties in Parijs. Ook een week waarin Boko Haram een heel dorp uitgemoord heeft in Baga, een dorp in het Noordoosten van Nigeria en de week waarin de Saüdische blogger Raif Badawi (zie foto) de eerste 50 van 1000 zweepslagen toegediend heeft gekregen in Saudi Arabië.

De gemeenschappelijke deler: (het ontzeggen van) vrijheid van meningsuiting,
(het ontzeggen van) de vrijheid hebben je eigen leven in te richten naar jou idee, (het ontzeggen van) als meisje naar school te mogen en (het ontzeggen van) het kritiek mogen hebben op de overheid.

Dan is het mijn beurt om een stukje voor de website van Progressief Ermelo te schrijven. Genoeg onderwerpen die belangrijk zijn voor Ermelo, voor onze partij en voor mij persoonlijk. Een schril contrast met de wereldgebeurtenissen en ook weer niet: ik heb het recht als mens, als vrouw, als raadslid mijn verhaal te mogen doen. Laat ik dat doen dan.

 

Eén van de speerpunten van Progressief Ermelo die de komende tijd aan de orde komt, en waarvan ik o.a. woordvoerder ben, is de duurzaamheidslening. Dit is een lening waarover in februari in de commissie- en de gemeenteraadsvergadering gesproken zal worden. Door een duurzaamheidslening af te sluiten kan een huiseigenaar voordelig geld lenen om zijn woning meer duurzaam te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen. Wij zullen pleiten voor een lening die zo toegankelijk mogelijk is en niet tot overbodige en onnodige lasten zal leiden.

Een ander speerpunt van Progressief Ermelo is binnensportaccommodaties. In maart/april wil de wethouder van sport Laurens Klappe met de raadscommissie Samenleving een plan van aanpak maken: wat denken we als Ermelo nodig te hebben voor wat betreft het zwembad en voor wat betreft een nieuwe sporthal?
In het voortraject worden sportverenigingen uitgenodigd om mee te denken maar ook om te bespreken welke rol ze zelf kunnen en willen spelen. Wat onze partij betreft een prima ontwikkeling, samen een zo mooi mogelijke sportaccommodatie neerzetten.
Om ons inhoudelijk goed voor te bereiden, zullen we als Progressief Ermelo u als sportvereniging benaderen om te horen wat voor uw vereniging belangrijk is.

De decentralisaties: Jeugdwet, WMO en Participatiewet en het Passend Onderwijs hebben zijn beslag gekregen en zullen het komende jaar als ‘work in progress’ over ons komen. Als Progressief Ermelo zullen we het kritisch volgen. Voor mij persoonlijk bijzonder: ik werk sinds een maand in een gemeente in de Foodvalley als één van de gemeentelijke uitvoerders van de Jeugdwet, dus ik sta in deze ook aan de andere kant van de streep!