En dat vind ik! – Bea van ’t Hul

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

Al vanaf half januari ben ik me aan het voorbereiden op de Halve Marathon van Ermelo. Ik heb mezelf ooit beloofd nooit meer “een halve” te lopen, want het blijft ten slotte “een heel eind lopen”. Een echte Ermelose dorpsloop vind ik echter heel speciaal, dus toch gaan trainen, kijken hoe ver ik kom!
2015 is heel speciaal voor de Ermelose binnensportverenigingen. Calluna bestaat 40 jaar, door prinses Beatrix geopend in 1975, en nu toe aan vervanging.
Dat wil niet zeggen dat de deur dicht moet van Calluna, maar er moet wel nagedacht worden over het vervolg. Afgelopen januari is er een sportcafé geweest met de sportverenigingen van Ermelo en de gemeente, waaronder wethouder van sport Klappe. Een eerste opzet naar meer, een mooie samenwerking tussen gemeente en verenigingen. Ik vind dat de gemeente moet voorzien in een goede basis sportvoorziening. Voor het zwemmen, alsook voor de zaalsporten, rekening houdend met afmetingen en hoogtes die verschillende sporten nodig hebben. Ik denk echter ook dat als je als vereniging: leden, ouders, Ermeloërs meer wilt dan deze basisvoorziening het nu de gelegenheid is om de handen ineen te slaan om samen met de gemeente er wat moois van te maken!
“En dat vind ik!”