En dat vind ik! – Anneke Knoppert

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

In de jaren 70 van de vorige eeuw is er onderzoek geweest naar de bereikbaarheid van kleine kernen en het landelijk gebied met het openbaar vervoer (OV). Hieruit bleek dat vooral door de lage bezettingsgraad van de grote bussen het OV niet erg efficiënt functioneerde. Eén van de oplossingen van toen is de (door vrijwilligers bestuurde) buurtbus. In Ermelo rijdt de buurtbus zes dagen per week volgens een één-uursdienst van Horst, via het NS-station, het centrum, Drie, Speuld en Houtdorp naar Garderen en vice versa.

Woensdag 18 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Eén van de zaken waar de Provincie over gaat, is het beleid voor mobiliteit. Oftewel: welk effect hebben de veranderingen in de samenleving op het regionale OV en wat gaat dit voor Ermelo betekenen? De trein zal zeker blijven, maar wat gebeurt er met de lijndienstbussen en de buurtbus? Beide zitten weliswaar zelden vol, maar hebben wel degelijk een functie voor mensen die niet zelf met auto of fiets op pad kunnen.

Hoewel je bijna zou denken dat het om landelijke verkiezingen gaat, is niets minder waar. De Provincie heeft haar eigen taken en één daarvan is het openbaar vervoer. Een onderwerp wat volgens mij belangrijk genoeg is om voor naar de stembus te gaan!

“En dat vind ik!”