Verkeer

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

Een onderwerp dat veel oproept is verkeer. Voorbeelden zijn de rotonde Margrietschool, vrachtverkeer rondom Kerkdennen, afsluiting lanen Harderwijkerweg, Horsterweg.
Het is lastig de goede keuze te maken. Verkeer is net water. Als je op één weg zorgt voor snelheidsbeperkende maatregelen, zal het verkeer sneller zijn weg zoeken via een andere route. Wat je ook beslist, er zijn altijd mensen die ontevreden zijn. Uiteraard zijn er ook mensen die wel tevreden zijn, maar die laten zich minder horen.

Progressief Ermelo heeft uitgangspunten waar ze verkeersmaatregelen aan toetst. Dat zijn Duurzaam Veilig en de belangen van fietser en voetganger. Maar alleen met deze uitgangspunten kom je er niet. Elk knelpunt moet je apart bekijken. Contact met belanghebbenden is altijd nodig. Nogmaals met de kanttekening dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken. Soms is dat moeilijk uit te leggen. Naar iemand luisteren is niet hetzelfde als iemand gelijk geven. Er zijn zaken die aangepakt moeten worden. Een voorbeeld zijn de wegen langs de westkant bij Ermelo. Vrijliggende fietspaden langs deze drukke wegen zijn voor Progressief Ermelo een belangrijk punt. Ook kan de kruising Paul Krugerweg-Hamburgerweg een stuk veiliger. Hier gaan we zeker mee aan de slag.

Graag hoor ik uw suggesties.