Progressief Ermelo trekt eigen wethouder over de streep

geplaatst in: Algemeen | 0


In de discussie over de invulling van de jaarlijkse mantelzorgwaardering heeft Progressief Ermelo maandagavond in de commissievergadering Samenleving aangedrongen op een ruimhartig(er)beleid. Raadslid Kleijnen (PE) vond het een goede zaak dat het college nadacht over allerlei vormen van activiteiten en ondersteuning voor de mantelzorgers, maar een geldelijke blijk van dank en erkenning wordt zeker op prijs gesteld. “Deze geluiden horen wij van de stichting Alzheimer Nederland afdeling Noord West Veluwe alsook van Mezzo, de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste”.

Tot en met vorig jaar ontvingen mantelzorgers via het Rijk ieder jaar 200 euro. Vanaf dit jaar is de mantelzorgwaardering een taak van de gemeente. De 50 euro die het college nu in gedachten had vond Progressief Ermelo te mager. Ook CDA en CU waren deze mening toegedaan. Daarop zegde wethouder Klappe toe het mantelzorgcompliment op te hogen naar 100 euro.