Gratis parkeren bestaat niet!

geplaatst in: Algemeen | 0

Regelmatig schrijft een van de (steun)fractieleden over zijn of haar ervaringen bij PE. Deze keer is dat René Arts, fractievoorzitter en al weer in zijn derde termijn als raadslid voor Progressief Ermelo.

Er wordt vaak gezegd dat het zo fijn is dat je in Ermelo gratis kunt parkeren. Nu weet ik natuurlijk best wat daar mee wordt bedoeld. Als je je auto in het centrum neerzet dan kun je dat doen zonder dat je daarvoor apart hoeft te betalen. Door de meeste politieke partijen wordt dat als een groot goed gezien wat we vooral  zo moeten behouden.
Zelf kijk ik daar genuanceerder naar. Gratis parkeren bestaat helemaal niet. Parkeerplaatsen aanleggen en onderhouden kost geld, dat snapt iedereen.

Nu betaalt de gemeente dat echter. Maar wie betaalt de gemeente? Dat zijn wij allemaal, via de belastingen.
Als je dus betaald parkeren hebt betaalt de parkeerder. Nu betaal je in Ermelo ook voor parkeren als je niet zelf je auto in het centrum parkeert!
Dat is wat mij betreft de keerzijde van gratis parkeren en je kunt je afvragen wat eerlijker is.

Er was echter iets wat wij zeker niet eerlijk vonden. En dat was dat mensen met een beperking moesten betalen voor een invalidenparkeerkaart. Er was dus gratis parkeren, maar voor mensen met een beperking niet! Hier hebben wij met Progressief Ermelo eind 2015, samen met het CDA, een einde aan gemaakt.

Wat je dus ook van betaald parkeren vindt, het is wat mij betreft toch allemaal weer iets eerlijker geworden.