Werk, maatschappelijk belang en park moeten behouden blijven

geplaatst in: Algemeen | 0

Het feit dat door de vele veranderingen in de zorg GGZ Centraal besloten heeft om flinke delen van de zorg uit Ermelo weg te halen, is van grote betekenis voor het dorp. Wij zijn immers een zorg-dorp in hart en nieren. Sterker nog, Ermelo heeft haar start als zorg-dorp aan Veldwijk (de voorganger van GGZ Centraal) te danken! Door dit besluit van GGZ Centraal zal er een groot aantal banen verdwijnen uit Ermelo en dat is erg. Een goede invulling zou dus een invulling zijn die ook weer banen genereert.

Dat er door GGZ gestuurd lijkt te worden op het zoveel mogelijk verkopen van vastgoed begrijpen wij best. Het is wellicht dé manier om het hoogste rendement te halen uit deze hele ontwikkeling. Er kan echter niet van ons als raad verwacht worden dat wij enkel dát doel, het behalen van het hoogste rendement, voor ogen houden.

Voor ons geldt ook het belang van het vasthouden van het terrein voor maatschappelijke doeleinden. De gewenste woningbouw zou deels ingevuld kunnen worden door speciale woonvormen zoals bijvoorbeeld begeleid wonen voor jongeren, ouderen en andere kwetsbare groepen. Ook de 2de fase van het vorige woningbouwprogramma, de goedkope woningen, zouden nu eindelijk eens gebouwd kunnen worden.

Een ander punt van zorg is het lándgoed Veldwijk. Wat ons betreft staat vast dat er gebouwd gaat worden op de locaties waar ook gesloopt wordt. Op die manier hoeven er geen bomen te sneuvelen en kan het prachtige park zoveel mogelijk behouden worden.