Fietsparkeren; hoe denkt u daarover?

geplaatst in: Algemeen | 4

bike-1345383_1920Fietsparkeerplaatsen zijn minstens net zo belangrijk als parkeerplaatsen voor auto’s. Zijn er genoeg van deze parkeerplaatsen voor de fietsen? Staan ze op de juiste plaats? Is er welllicht behoefte aan een overdekte fietsenstalling?

Allemaal vragen die beantwoord moeten worden voor het nieuwe parkeerbeleidsplan van de gemeente Ermelo vastgesteld kan worden. Voor het eerst is er in dit parkeerplan ook echt aandacht voor de fiets. Als groene, duurzame gemeente is het immers belangrijk om mensen te verleiden om de fiets te pakken in plaats van de auto op de momenten dat dit mogelijk is.

Op zaterdag 25 juni zullen enkele van onze (raads)leden bovengenoemde en andere vragen stellen aan de bezoekers van het centrum. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen spreken zullen zij van 14.00 – 16.00 uur op verschillende plaatsen in het winkelgebied zijn met een korte vragenlijst. De op deze manier door ons verzamelde informatie zal gebruikt worden bij de voorbereidingen van het nieuwe parkeerbeleidsplan.

Mocht u zaterdagmiddag niet in de gelegenheid zijn om naar het centrum te gaan dan kunt u ook onderaan deze pagina uw mening laten weten. Dit kan uiteraard ook via e-mail, Facebook, Twitter en natuurlijk telefonisch. Alle contactgegevens kunt u vinden op de startpagina van deze website.

4 reacties

 1. Dre333

  Heel goed om naar fietsparkeerplaatsen te kijken. Vooral bij de Action kan dit beter worden geregeld.

  • Progressief Ermelo

   Dank voor uw reactie; we zullen deze meenemen bij onze voorbereiding.

 2. Elly van der Cingel

  Goed initiatief om het ‘fietsparkeren’ te onderzoeken. Zowel bij de Action als bij de Enk en bij de parkeerplaatsen naast de Aldi is te weinig ruimte om fietsen te stallen. Voor de Rabobank staan er daarentegen te veel ‘nietjes’.
  De nieuwe wandelboulevard van Aldi tot gemeentehuis lijkt wel een grote lelijke fietsenstalling. Ik heb de oplossing niet,maar wens u veel succes met het onderzoek naar de mogelijkheden.

  • Progressief Ermelo

   Dank voor uw reactie; ook deze zullen wij meenemen bij onze voorbereiding.