Een duurzaam Ermelo begint bij minder energie gebruiken

geplaatst in: Algemeen | 0

overzicht-isolatiematerialenIn de Ermelose politiek vergeten we in alle enthousiasme als we het over duurzaamheid hebben, dat het heel simpel kan beginnen door domweg minder energie te verbruiken. Dat kan door vaker te fietsen, zuiniger om te springen met elektrische apparaten en ook door uw huis goed te isoleren.

De Rijksoverheid ziet dit ook graag. Zo graag, dat ze vanaf 15 september 2016 een nieuwe subsidie beschikbaar hebben gesteld. Als je minimaal twee isolerende maatregelen treft in je huis, bijvoorbeeld dak-, vloer-, of spouwmuurisolatie dan kun je een subsidie aanvragen via de website van de Rijksoverheid voor ondernemend Nederland. Er zijn ook nog stapelsubsidies aan te vragen als je nog verder gaat isoleren met bijvoorbeeld HR Glas, nieuwe deuren en kozijnen.

Voor financiering kunt u een duurzaamheidslening aanvragen bij de gemeente Ermelo, dit kan alleen voor bestaande woningen. Zie de website van de gemeente Ermelo.