Heel Ermelo beweegt, de sportvisie

geplaatst in: Algemeen | 0

img_1127Progressief Ermelo is blij met de sportvisie die unaniem in de Raad aangenomen is. In deze visie is speciale aandacht voor jongeren tot 18 jaar, ouderen vanaf 50 jaar en voor groepen mensen die minder makkelijk meedoen. De al in Ermelo werkende buurtsportcoaches worden ingezet om bovengenoemde groepen zo veel mogelijk aan het sporten, bewegen en spelen te krijgen.

In de sportvisie zijn een aantal belangrijke thema’s van Progressief Ermelo terug te vinden, zoals het vieren van successen. Het stimuleert kinderen om te gaan sporten als kampioenen gehuldigd worden; je wilt graag net zo goed worden als je sportheld! Op 3 februari 2017 wordt het eerste Ermelose sportgala georganiseerd waar naast succesvolle sporters ook vrijwilligers die zich inzetten om anderen te kunnen laten sporten, kans maken gehuldigd te worden. Een ander belangrijk thema is het stimuleren van buitenspelen en -bewegen. Dit wordt bereikt door te zorgen voor uitnodigende natuurlijke speelplaatsen in de wijken en goed onderhouden wandel- en fietspaden.

Progressief Ermelo pleit al jaren voor het terugbrengen van schoolzwemmen als aanvulling op de gewone gymles. De Landelijke Reddingsbrigade constateert dat kinderen steeds minder goed zwemmen terwijl de meesten wel hun zwemdiploma(‘s) hebben. Zij wijt dit aan het afschaffen van het schoolzwemmen. Door de motie van Progressief Ermelo heeft het college de opdracht gekregen om de mogelijkheden van het bewegingsonderwijs voor scholen uit te breiden met zwemonderwijs zodat kinderen hun zwemvaardigheid kunnen onderhouden en uitbreiden.

Het is nu aan het College om in samenspraak met betrokken verenigingen, instellingen en scholen deze sportvisie om te zetten in een uitvoeringsprogramma.