Kunst en cultuur geven jeu aan het leven

geplaatst in: Algemeen | 0

img_0437“Zonder cultuur en kunst gaat er veel opgewektheid in het leven verloren. Het wordt dan al snel een saaie boel”.

Zo begon raadslid Alex Kleijnen zijn bijdrage aan de raadsvergadering. Op tafel lag de Cultuurnota van het college. Kort en bondig samengevat: Kunst en Cultuur is van betekenis in het leven. Het brengt mensen bij elkaar en zorgt voor levendigheid. Dat is best subsidie waard. Maar er wordt wel wat verwacht van de cultuursector: de culturele instellingen moeten meer samenwerken. Niet alleen met elkaar, maar ook met organisaties, verenigingen, scholen en ondernemers in het dorp. Daarnaast moet er meer cultureel ondernemerschap komen zodat men minder afhankelijk wordt van subsidie en dat het wat oplevert voor de lokale economie. Daarover gaat het college in gesprek met betrokkenen. Voor PE duidelijke uitgangspunten. De fractie van PE heeft dan ook steun uitgesproken voor deze plannen én heeft deze steun aangevuld met een aantal opmerkingen.

Zo pleit de fractie nadrukkelijk voor het behoud van het theater en om museum Het Pakhuis op de huidige locatie aan het Molenaarsplein te laten zitten. Samen met de VVV en molen De Koe is dit een prachtlocatie om Ermelo te promoten, de doelstelling van Ermelo Buitenleven. Het voortzetten van ons initiatief voor een dorpsdichter wordt door ons uiteraard zeer gewaardeerd.