Ermelo krijgt eerste Natuurwerkdag

geplaatst in: Algemeen | 0

speulderveld-werkgebied-persberichtMeewerken aan natuurherstel in eigen dorp? Dat kan en wel op zaterdag 5 november 2016! Ons raadslid Bea van ’t Hul organiseert samen met Ronald van Veen (ChristenUnie Ermelo) de eerste Ermelose Natuurwerkdag.

Bea van ’t Hul motiveert het als volgt: “In Ermelo hebben we veel mooie natuur, die helaas ook te lijden heeft onder keuzes die wij als raad maken. Soms moet natuur wijken voor fietspaden of woningbouw. Ook belangrijke onderwerpen voor Ermelo, maar dat schuurt af en toe wel. Als Progressief Ermelo vragen we regelmatig aandacht voor het natuurbehoud. Deze keer doe ik dat door praktisch de handen uit de mouwen te steken en de eerste Ermelose Natuurwerkdag te organiseren. Niet alleen erover te praten maar juist door te doen!”

Ronald van Veen heeft al eerder ervaring met een Natuurwerkdag:  “In 2015 heb ik meegeholpen bij de Natuurwerkdag in Epe, op de Tongerense heide”, vertelt van Veen. “Toen ik daar bezig was bedacht ik ineens dat het leuk zou zijn om dit ook in Ermelo te doen, voor Ermelo en met Ermeloërs. Het beleefbaar maken van onze natuur vind ik een belangrijke waarde. Daarnaast wil ik handelen vanuit mijn Christelijk gedachtegoed, het zorgdragen voor de Schepping en die beheren. Dat is onze taak.”

Speulderveld

In samenwerking Henk Jan Zwart, bosbeheerder van de gemeente Ermelo, is er gekozen voor het Speulderveld aan de Garderenseweg als locatie voor de Natuurwerkdag. Een gedeelte van het Speulderveld is nu aan het verbossen. Het is de bedoeling dat we het open heidelandschap hier weer terug laten komen. Concreet betekent dit dat we het jonge opschot, met name berkenbomen en vliegdennen, gaan verwijderen. Daarmee krijgt de heide de kans om te herstellen.

Hoe kan ik meehelpen?

Wil je meehelpen? Opgeven kan door je aan te melden via de landelijke website: www.natuurwerkdag.nl, zoek onze locatie door de zoekterm “Speuld” in te vullen. Daar vind je alle aanvullende informatie.