Bomen hebben voorrang op parkeerplaats

geplaatst in: Algemeen | 0

IMG_0796 (1)Wanneer je als gemeente duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan, hoor je zuinig om te gaan met de natuur en de bomen in je gemeente. Dat betekent dat wanneer je een parkeerplaats ontwerpt, je rekening houdt met de bestaande bomen. Zeker wanneer dit monumentale bomen betreft. Maar bij de plannen voor de parkeerplaats Markt (tussen de Aldi, de Plus en het gemeentehuis) was dat niet zo vanzelfsprekend. In het ontwerpbestemmingsplan wat op dit moment ter inzage ligt, komen deze monumentale bomen niet eens meer terug. Om onduidelijkheden over de beschermde status die deze bomen genieten te voorkomen, heeft Progressief Ermelo samen met de partijen CU, BBE en SGP een motie ingediend om deze bomen ook op te nemen in het nieuwe bestemmingsplan. En dan niet enkel de bomen die nog overblijven na de aanleg van de parkeerplaats zoals het college voorstelt, maar gewoon allemaal zoals ze er nu staan.