Word lid van de Ermelose Energiecoöperatie in oprichting

geplaatst in: Algemeen | 0

5222351c69Riet Bezemer, Nico van Harten, Wim Nap en Hans Verheul zijn de initiatiefnemers van Veluwe-Energie, de Ermelose energiecoöperatie in oprichting. Zij nodigen u van harte uit om lid te worden:

Waarom
Door de oprichting van een energiecoöperatie (Veluwe-Energie) willen wij (als inwoners van Ermelo) ons steentje bijdragen aan de lokale klimaatdoelstellingen . De inwoners van Ermelo kunnen dit bijvoorbeeld realiseren door het plaatsen van zonnepanelen op eigen dak. Helaas zijn niet alle daken hiervoor geschikt.
In deze gevallen kan via de Coöperatie toch aan het lokaal op wekken van energie worden bijgedragen. Als deelnemer in de coöperatie weten inwoners van Ermelo en omgeving waar hun energie vandaan komt.

Doel van de Coöperatie
Het stimuleren , faciliteren en realiseren van duurzame energieprojecten in Ermelo en omgeving.
De coöperatie wil starten met zonprojecten op beschikbare grote daken zodat eigen zonnestroom mogelijk is voor mensen die wel willen maar niet zelf zonnestroom kunnen opwekken. Als dit goed loopt, kan de coöperatie op langere termijn een rol spelen in grootschalige energie-opwekking zoals bijvoorbeeld in windenergie of een zonnepark..

Hoe
Inwoners, organisaties en bedrijven in Ermelo kunnen lid worden van de Coöperatie Veluwe-Energie.
Als lid kun je besluiten om in één of meer zonnepanelen te investeren (of aan andere projecten mee te doen). De coöperatie organiseert de plaatsing van de zonnepanelen op grote daken in Ermelo die door gebouweigenaren beschikbaar worden gesteld.
Een optie is dat de coöperatie de opgewekte stroom aan het aan de coöperatie verbonden energiebedrijf levert. Het energiebedrijf regelt de administratie voor de eigenaren. Dit betekent dat het energiebedrijf 15 jaar lang de energiebelasting in mindering op jouw energienota brengt over de hoeveelheid elektriciteit die ‘jouw’ panelen opwekken.

Steigers
Op dit moment staat de coöperatie in de steigers. Met een klein groepje initiatiefnemers hebben we een aantal zaken voorbereid en verschillende mogelijkheden bekeken. We zijn in overleg met de gemeente en hebben gesproken met reeds draaiende coöperaties die al ervaring hebben opgedaan. Er zijn concept statuten opgesteld en er is een voorlopige website www.Veluwe-Energie.nl gelanceerd waarop al enige informatie staat.

En nu
Om de coöperatie uit de steigers te krijgen, hebben we leden nodig en uiteindelijk mensen die zonnepanelen aanschaffen. We zijn op zoek naar onze eerste 50 leden, dat vinden we het minimum om van start te gaan, die in eerste instantie helpen om de coöperatie op te richten. Een lid staat kan in een later stadium deelnemer worden aan een project. Die keuze is aan het lid.
Daarnaast zoeken we mensen die het bestuur willen ondersteunen om de coöperatie op te richten en mogelijk in het bestuur plaats willen nemen. En uiteraard we zoeken geschikte daken in Ermelo en omgeving.

Vragen? Interesse om mee te doen? Daar krijgt de Veluwe Energie van!

Ons mailadres is info@veluwe-energie.nl