Auto’s of kinderen?

geplaatst in: Algemeen | 0

Het Raadhuisplein verandert op zonnige zomerse dagen van een keurig maar saai plein met parkeerplaatsen rondom, in een ware publiekstrekker met z’n fonteinen. Er wordt volop gerend en gesprongen door de waterstralen en zelfs rijdt er af en toe een dappere fietser tussen de fonteinen door (of er dwars door heen…). Ouders kijken toe vanaf een van de lekkere lange zitbanken en ook de mensen op het terras van de ijswinkel genieten van het waterspel van de kinderen. Een echte aanwinst, dit waterfestijn.

De combinatie van rondrijdende auto’s op zoek naar een parkeerplaats en spelende kinderen blijkt echter geen gelukkige. Maar vooral auto’s die achteruit hun parkeerplaatsen uitdraaien, zorgen voor menig schrikmoment. Kinderen letten tijdens hun waterplezier niet op het verkeer en de (achteruitrijdende) automobilisten zijn vooral bezig met hun parkeerbewegingen. Een ongelukkige combinatie volgens Progressief Ermelo.

Wat ons betreft wordt het Raadhuisplein voortaan in ieder geval in de zomermaanden autovrij. Er is voldoende parkeergelegenheid in de blauwe zone naast het gemeentehuis (die ook nog eens flink uitgebreid gaat worden). Als het Raadhuisplein autovrij kan zijn tijdens de weekmarkt en voor speciale evenementen, dan moet dat zeker ook kunnen voor de in het water spelende kinderen. Een paar extra bankjes erbij en wat bakken vol bloeiende planten en Ermelo heeft er een prachtige publiekstrekker bij in het westelijk deel van het centrum.