Blijven we praten of gaan we het gewoon doen?

geplaatst in: Algemeen | 2

Over jongerenhuisvesting wordt vaak gesproken in de commissie- en raadsvergaderingen. Alle partijen zijn het er over eens dat het echt belangrijk is. Maar veel verder dan zeggen hoe belangrijk het is, komt het eigenlijk niet. Het wordt vaak ook gekoppeld aan starterswoningen en dan gaat het eigenlijk altijd over (meestal grondgebonden) eengezinskoopwoningen. En die zijn voor jongeren weer veel te duur.

Tegelijkertijd wordt er gesproken over vakantieparken die niet meer als vakantiepark gebruikt worden. Allen zijn het er over eens dat hier eigenlijk iets anders mee zou moeten gebeuren. Maar ook dit komt tot nu toe niet echt van de grond. En als er dan iets lijkt te gaan gebeuren op een park gaat het weer over koopwoningen.

Progressief Ermelo vindt dat er maar eens spijkers met koppen geslagen moeten worden. Wij vinden dat het hoog tijd is dat de gemeente een van de te veranderen vakantieparken zelf moet kopen om zo het goede voorbeeld te geven. De huisjes en stacaravans op zo’n door de gemeente gekocht park kunnen prima verhuurd worden aan jongeren: tegen betaalbare huurprijzen. Een prima manier om de wachttijd voor een woning van Uwoon of het moment dat de koop van een starterswoning wel mogelijk is, te overbruggen.

Als gemeente kun je zo een voorbeeld geven van wat de mogelijkheden zijn voor eigenaren die hun vakantiepark willen veranderen. Dit kan dus voor jongerenhuisvesting zijn maar je kunt ook denken aan tijdelijke huisvesting voor urgente woningzoekers of aan begeleid wonen.

2 reacties

 1. Erik

  Beste allen,

  Dat er wat moet komen voor jongeren is zeker! Alleen om te doen op een vakantie park lijkt me niet de oplossing! Ik was onlangs op een park en ben me rot geschrokken! Hoe Kun je dit met droge ogen permanent wonen maken bizar. Ik weet wel een betere en mooiere oplossing, deze ligt ook nog eens centraal in Ermelo!

  Gr, Erik Verhoef

  • Anneke Knoppert

   Erik, dat niet alle parken geschikt zijn voor jongerenhuisvesting is duidelijk, maar er zijn wel degelijk parken die wel geschikt te maken zijn. De totaal verwaarloosde parken vragen om andere maatregelen. Als gemeente moet je niet willen dat een deel van je inwoners zo woont en dat anderen daar nog aan verdienen ook.
   We horen graag welke oplossing jij voor ogen hebt!