1000 Eiken planten op de 2e Ermelose Natuurwerkdag

geplaatst in: Algemeen | 0

Zaterdag 4 november 2017 worden er tijdens de 2e Ermelose Natuurwerkdag 1000 eiken geplant op het Leuvenumscheveld om de daar al deels aanwezige houtwal te versterken.

Net als vorig jaar organiseren Bea van ’t Hul ( Progressief Ermelo) en Ronald van Veen (ChristenUnie Ermelo) de Ermelose Natuurwerkdag. Dat was een groot succes en daarom voor herhaling vatbaar. Werden er vorig jaar voornamelijk ‘boompjes getrokken’ om het heidelandschap van het Speulderveld te herstellen, dit jaar gaan er juist boompjes geplant worden.

Deze 1000 bomen worden geplant op het Leuvenumscheveld, op de grens tussen Speuld en Leuvenum met als doel de deels al aanwezige (open) houtwal te versterken. Zo’n houtwal is landschappelijk en ecologisch van bijzondere betekenis omdat het een grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten herbergt. “In Ermelo willen wij goed zorgen voor de natuur die de Veluwe rijk is”, aldus Van ’t Hul en Van Veen. Het initiatief om de Natuurwerkdag ook in Ermelo te organiseren draagt daaraan bij.

Wilt u ook meehelpen? Aanmelden kan op https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/Houtwal-versterken-leuvenemscheveld

Zaterdag 4 november 9.45-13.30 uur. Koffie, thee en lunch worden verzorgd. Gereedschap is aanwezig.