Geen woorden maar daden

geplaatst in: Algemeen | 0

De dag na Dankdag voor gewas en arbeid is traditioneel de drukste dag van het najaar voor de Voedselbank Harderwijk–Ermelo–Putten. Donderdag 2 november is het weer zover! Op die dag worden alle levensmiddelen die vanuit de lokale kerken zijn ingezameld door de mensen van de Voedselbank opgehaald, gesorteerd en verwerkt. Men verwacht zo’n 175 kratten vol met goederen. Dat is een hoop werk. Daarom gaan Progressief Ermelo en de ChristenUnie helpen. Dat doen beide partijen al jaren. Ook op andere momenten wordt zo nodig bijgesprongen, want vele handen maken licht werk.

“Samen een maatschappelijk steentje bijdragen voelt goed”, laat Alex Kleijnen (PE) mede namens Folkje Spoelstra (CU) weten. “Maar de lof is natuurlijk voor al die vrijwilligers die week in week uit aan het werk zijn in de Voedselbank. Zij verdienen ons aller respect, solidariteit en dus ook politieke steun.”

Momenteel verstrekt de Voedselbank wekelijks zo’n 130 voedselpakketten aan huishoudens van de drie gemeenten. Het betreft mensen die om uiteenlopende redenen tijdelijk te weinig geld hebben om op een goede manier in het eigen levensonderhoud te voorzien.