Anneke Knoppert-Ruiter, fractievoorzitter

geplaatst in: Raadsleden | 0

Inmiddels ben ik alweer zes jaar raadslid en ik moet zeggen dat deze zes jaren omgevlogen zijn. Als woordvoerder in de commissie Infrastructuur en Ruimte heb ik een paar structuurvisies, veel beleidsstukken en heel veel bestemmingsplannen voorbij zien komen. De een gecompliceerder dan de ander, maar altijd interessant. Ten eerste omdat het voor de betrokken personen een belangrijke gebeurtenis is, ten tweede omdat iedere verandering op de ene plek gevolgen heeft voor de mens en vaak de natuur op andere plekken. De gesprekken met de plannenmakers, de omwonenden en andere betrokkenen zijn onmisbaar, ze helpen je de brij aan informatie in het juiste perspectief te zien.

Deze zes jaar hebben mij ook geleerd dat je het nooit iedereen naar de zin kunt maken. Het algemeen belang is immers altijd belangrijker dan het belang van één individu. Dit is niet altijd makkelijk om uit te leggen aan de betrokken personen, maar voor mij wel waar het om draait. Dat en het vertellen van het eerlijke verhaal. Ook wanneer dit verhaal niet populair is.

Het samenwerken met mijn partijgenoten geeft mij energie en plezier. Ditzelfde geldt ook voor de contacten met de collega’s van de andere partijen, de zgn. concurrenten. Ik vind echt dat in een echte democratie ook rekening gehouden wordt met de stem van de minderheid, dus aan machtspolitiek doe ik niet. Voor mij staat samenwerking voorop. Samenwerken naar een gezonde toekomst!

Ik ben geboren en opgegroeid in Ermelo en na een afwezigheid van 20 jaar weer teruggekomen. Ik ben getrouwd, moeder van drie volwassen kinderen, schoonmoeder van drie bonuskinderen en nana van drie kleinkinderen. Naast mijn bezigheden in de Ermelose politiek rijd ik als vrijwilliger op de Buurtbus en help ik mee bij de grote evenementen bij de schaapskooi.

 

Anneke Knoppert-Ruiter
A: Retiefstraat 161, 3851 AD Ermelo
E: a.knoppert@ermelo.nl
M: 06 – 426 372 58