100 Woorden over goedkope woningen

geplaatst in: Algemeen, column | 2

door Evelien Kars – Een onderwerp dat alle politieke partijen in hun verkiezingsprogramma hebben staan: het bouwen van goedkope woningen. Die zijn er in Ermelo nauwelijks, waardoor jongeren hier niet kunnen blijven wonen. En dat willen we niet.

Het is een ingewikkeld vraagstuk, dat niet eenvoudig te beantwoorden is. Immers: we hebben als gemeente geen grond en zijn voor het bouwen afhankelijk van de projectontwikkelaar. Hoe sturen we die dan aan, als je telkens te horen krijgt dat plannen financieel niet uit kunnen? Is CPO het antwoord? Of bouwen in het buitengebied – maar hoe staat de provincie daar in? Actief grondpolitiek?

Wat denkt u?

2 reacties

 1. Jobert oostindie

  Gratis bier?
  Ruim een eeuw geleden speelde soortgelijke vragen die veelal leidde tot oprichting van woningbouwverenigingen; deze laatste niet zozeer als oplossing maar als resultaat.
  Kans zit minder in de (toenmalige) oplossing als wel in het (doorlopen) proces.
  Een les die ik leerde van toen, zorg eerst dat de juiste mensen elkaar vinden in de gezamenlijke agenda..Tegelijk, om te beseffen dat wonen nu vaak een doel is ipv een onderdeel van een groot maatschappelijk vraagstuk; een vrasgstuk dat mogelijk groter is (op de korte termijn) dan het klimaat.

 2. Evelien

  Dag Jobert,

  Dank voor je reactie. Een mooie invalshoek op een ingewikkeld vraagstuk. Graag hoor ik hier meer over: wie zijn volgens jou de juiste mensen? Wat is de gezamenlijke agenda? Als wonen nu vaak een doel is, hoe zie jij dan het vraagstuk? Te veel om hier te beantwoorden, een gesprek lijkt mij zinvoller! Hopelijk op korte termijn, gezien de agenda van de commissie op 16 oktober.

  Evelien