Eindelijk een nieuw sportcentrum voor Ermelo

geplaatst in: Algemeen | 0

door René Arts – Op donderdag 4 oktober heeft de Raad van Ermelo het besluit genomen om een nieuw sportcentrum te bouwen. Dit sportcentrum zal het oude Calluna (zwembad en sporthal) en de wethouder Balverszaal vervangen, wat hard nodig is.

De discussie over het zwembad loopt al lang. Kort geleden bleek dat het verschil tussen de wensen van de belangengroep Vrienden van Calluna en het huidige plan niet groot meer was. Het ging nog om massagestralen en een om zitgedeelte in het kleinere bad. Ik heb een voorstel geschreven met de vraag aan de wethouder om te kijken of dit te regelen is. Maar dan wel zonder extra kosten en zonder extra verhoging van de prijs van het toegangskaartje. Dit voorstel werd alleen gesteund door PE, BBE en de SGP; helaas dus geen meerderheid.

Het CDA en de CU wilden nog steeds de mogelijkheden van een extra recreatiebad onderzoeken. Alle gebruikers van het sportcentrum, dus ook de niet-zwemmers, zouden dit dan samen betalen. Omdat PE geen verder uitstel wilde voor een onderzoek en omdat hogere tarieven niet wenselijk zijn hebben we dit voorstel niet gesteund.

De sporthal zal bestaan uit drie zalen en een speciale zaal voor gymactiviteiten met een verhoogd plafond. Het hele sportcentrum wordt volledig energie- en klimaatneutraal. Het zwembad bestaat uit twee baden, welke beide groter zijn dan de huidige baden. Daarnaast komt er een horecavoorziening met zitplaatsen, een whirlpool, een peuterbad en een sauna. Het aantal uren dat je vrij kunt zwemmen blijft hetzelfde als in het huidige Calluna en ook alle aquafitlessen en andere activiteiten blijven mogelijk.

Kortom, het wordt een prachtig sportcentrum waar Ermelo weer jaren mee vooruit kan.