Politiek Ermelo aan de bak bij de Voedselbank

geplaatst in: Algemeen | 0

Met dertien mensen sterk uit eigen gelederen waren de lokale partijen Progressief Ermelo en ChristenUnie op donderdagmiddag 8 november aan de slag bij de Voedselbank. Vanwege de grote inzameling van levensmiddelen op Dankdag voor Gewas en Arbeid, was deze extra hulp nodig. Immers, de dag ná Dankdag is traditioneel de drukste dag van het jaar bij de Voedselbank. Mooi dat er ook vrijwilligers uit de Rehobothkerk uit Ermelo mee hielpen. Als je goederen inzamelt als kerk is het ook leuk en leerzaam om mee te maken hoe het eraan toe gaat bij de Voedselbank. Want al die goederen, meer dan tweehonderd kratten vol, moeten gesorteerd en verwerkt worden. De voedselpakketten zijn bestemd voor huishoudens/gezinnen die het financieel moeilijk hebben en tijdelijk of voor langere duur niet rond kunnen komen. In Ermelo ontvangen momenteel circa vijftig huishoudens wekelijks deze noodhulp.

“Wij helpen al jaren en willen op deze manier ons maatschappelijk steentje bijdragen” laat Alex Kleijnen (PE) mede namens Folkje Spoelstra (CU) weten. “De Voedselbank is een belangrijk initiatief in het bestrijden van armoede en het tegengaan van voedselverspilling. Daarom verdient de Voedselbank ons aller respect, solidariteit en dus ook politieke steun”.