Dirk de Vries Reilingh erelid PE

geplaatst in: Algemeen | 0

Tijdens de feestelijke bijeenkomst ter ere van het 25-jarig bestaan van Progressief Ermelo is Dirk de Vries Reilingh tot erelid benoemd. Dirk voegt zich daarmee bij Wim Oosterhuis, het eerste en tot nu toe enige erelid van Progressief Ermelo. Voorzitter Hans Ligtermoet vertelt dat Dirk al vanaf dat hij in 1972 in Ermelo kwam wonen zich ingezet heeft voor de progressieve Ermelose politiek.

Eén Progressieve Partij

Dirk sloot zich aan bij Ermelo 2000 en hij heeft altijd gestreden voor één progressieve partij in Ermelo. Dat leek te gaan lukken toen in 1984 de Progressieve Federatie werd opgericht, een samengaan van Ermelo 2000 en de PvdA. Helaas bleek een federatie niet te werken omdat de verschillende bloedgroepen te nadrukkelijk bleven bestaan. Een echte plaatselijke politieke partij was nodig, dat lukte in 1993 wel met de oprichting van Progressief Ermelo. Een zelfstandige nieuwe partij gevormd door leden van Ermelo2000, GroenLinks, PvdA en D66. Bij de verkiezingen in 1994 kwam Progressief Ermelo al meteen in het College. De Vries Reilingh volgde volgens afspraak in 1996 Wim Oosterhuis op als wethouder. Dirk heeft bijna alle functies bij Progressief Ermelo bekleed, wethouder, raadslid, bestuurslid en is nu nog steeds actief in de steunfractie. Zoals hij zelf zegt, “ik stop er pas mee als ze me wegsturen”. De enige functie die nog op de lijst van De Vries Reilingh ontbrak was die van erelid. Hans Ligtermoet bedankt Dirk voor zijn trouw en inzet de afgelopen 25 jaar en overhandigt hem de oorkonde behorende bij het Erelidmaatschap.