Overhandiging verjaardagsgift Progressief Ermelo aan NMP

geplaatst in: Algemeen | 0

Afgelopen 24 november vierde Progressief Ermelo haar 25-jarig jubileum. De jarige plaatselijke politieke partij heeft twee organisaties die haar zeer na aan het hart liggen uitgekozen om eventuele verjaardagsgiften cadeau aan te doen. De gekozen organisaties passen uitstekend bij de kernwaarden van Progressief Ermelo: “Groen en Sociaal”. Eerder hebben wij al bericht over de gift die Progressief Ermelo heeft kunnen overhandigen aan Inloophuis De Parasol.

Zaterdag 26 januari was het de beurt aan de Stichting Natuur- en Milieuplatform Ermelo. Het NMP bestaat sinds de jaren ’90, in deze stichting zijn verschillende activiteiten op het gebied van natuur en milieu vertegenwoordigd.

Voorafgaand aan de Opendeurlezing van het NMP over “Van het gas af”, kon Hans Ligtermoet, voorzitter van PE, een enveloppe met inhoud overhandigen aan Bert Stoter, vicevoorzitter van het NMP. Bert gaf in zijn dankwoord aan deze gift mede te zien als waardering voor datgene wat het NMP als vrijwilligersorganisatie doet. Ook ging hij nog kort in op de relatie die het NMP heeft met de politiek en het gemeentebestuur in Ermelo. Met de veelal gemaakte vergelijking met “Luis in de pels” voelt hij zich niet helemaal gelukkig, dit beestje heeft immers nogal wat nare eigenschappen waar het NMP zich niet in herkent. Liever ziet hij het NMP als “de groene waakhond” van de gemeente. Kritisch, prikkelend, maar met het doel om zo te komen tot iets goeds. De gift zal dan ook voor activiteiten die dit doel dienen worden ingezet.

Verder maakte hij nog van de gelegenheid gebruik om de aanwezigen -voor zover van toepassing- op te roepen donateur te worden van het NMP!