Wat willen wij met het Weitje?

geplaatst in: Algemeen | 0

Progressief Ermelo maakt zich zorgen over de staat van onderhoud van het Weitje. Was het een paar jaar geleden nog een locatie waar wij als groenste gemeente van Nederland trots op konden zijn, met een goed onderhouden grasveld met bollen, bloemen en een tulpenboom, tegenwoordig geeft het Weitje een desolate aanblik. Niet echt passend voor de entree van het centrum van Ermelo volgens ons.

Uit onderzoek blijkt dat de grasmat veel te lijden gehad heeft van de grote evenementen die erop gehouden zijn en dat groot onderhoud hoogstnoodzakelijk is om onherstelbare beschadiging te voorkomen. Wij hebben het college daarom gevraagd of zij bereid zijn om op korte termijn (na Koningsnacht) groot onderhoud te laten verrichten en of zij voor daarna een onderhoudsplan willen opstellen.

De omvergereden tulpenboom is zeer recent vervangen. Deze staat nu aan de rand van het grasveld aan de kant van de Putterweg. En hoewel er nog een paar krokussen tevoorschijn zijn gekomen, lijkt het in niets meer op de hoeveelheid die er eerst stond.

Het is zeker niet zo dat wij vinden dat er geen festiviteiten meer georganiseerd mogen worden op het Weitje. Maar de hoeveelheid en intensiteit is te veel voor deze locatie. Het grasveld heeft naast regelmatig onderhoud vooral ook voldoende tijd nodig tussen de evenementen om te herstellen. Op die manier kunnen wij allemaal van een van de meest historische plekjes van Ermelo blijven genieten.