Kleur bekennen

geplaatst in: Algemeen | 0

Op woensdag 3 juli organiseert Progressief Ermelo een avond met als thema
Kleur bekennen, LHBTI+@Ermelo

De afgelopen periode is er in de media het nodige geschreven over LHBTI+. In Ermelo riep de Jongerenraad op om de regenboogvlag te hijsen. De partij is de afgelopen maanden het gesprek aangegaan over LHBTI+@Ermelo, waarbij hen opvalt dat het voor een deel nog een onderbelicht thema is in Ermelo. Er wordt verschillend naar gekeken maar het lijkt ook haast onzichtbaar.

Tijdens de avond zullen voorlichters van het COC met het publiek in gesprek gaan over eigen ervaringen, vragen beantwoorden en het publiek ook uitdagen om na te denken over de eigen houding binnen de sportvereniging, op school en op het werk t.a.v. LHBTI+. Wethouder Gert Jan van Noort van de gemeente Harderwijk komt vertellen hoe Harderwijk zich aan het ontwikkelen is tot een Regenbooggemeente. Een zoon zal samen met zijn moeder vertellen hoe hij in Ermelo opgegroeid is en hoe zij samen zijn coming out beleefd hebben. Zij zullen ook uitleggen waarom zichtbaarheid en erkenning belangrijk zijn voor deze minderheidsgroepen. In een gevarieerd programma zal de dialoog aangegaan worden met gasten en met het publiek.

De 5-koppige voorbereidingsgroep van Progressief Ermelo bestaande uit Harm Steijn, Jaantje Vink, Hanneke de Heij, René Arts en Bea van ’t Hul hoopt op een mooie en respectvolle bijeenkomst.

René Arts: “Ermelo geeft aan een inclusieve gemeente te zijn, dat wil zeggen dat iedereen zich in Ermelo thuis moet kunnen voelen en zichzelf moet kunnen zijn. We hopen helder te krijgen of deze aanname klopt en ook zo ervaren wordt. Van ’t Hul vult aan: “Is er inderdaad sprake van sociale acceptatie? Durf en kun je als LHBTI+ jezelf te zijn? Wat heb je nodig als LHBTI+ van bijvoorbeeld de gemeentelijke overheid, op school, binnen de sportvereniging etc.?” Arts zegt dat het net zo goed omgekeerd is: “Wat heb je bijvoorbeeld als school en vereniging nodig om al je leerlingen en leden zich veilig te laten voelen?”
Met de informatie die Progressief Ermelo hoopt op te halen deze avond gaat de raadsfractie van PE vervolgens aan de slag.

Woensdag 3 juli, locatie De Dialoog, inloop 19.30 uur, aanvang programma 19.45 uur. I.v.m. de organisatie wordt opgeven op prijs gesteld, info@progressiefermelo.nl,  maar iedereen is ook last minute van harte welkom!