Een rondje langs de trottoirs

geplaatst in: Algemeen | 4

Door René Arts – Op veel plaatsen in Ermelo is het trottoir verzakt of loopt het schuin af naar de straat, vooral bij uitritten. Ook zijn er plekken waar de tegels omhoog worden gedrukt door wortels van bomen. Diverse Ermeloërs vragen hier aandacht voor.

Met een van deze Ermeloërs, een beleidsambtenaar en met collega raadslid Dick te Brake ben ik op de fiets gestapt en hebben we diverse plaatsen bekeken. We hebben daarin slechte voorbeelden gezien, zoals bijvoorbeeld de Kerklaan. Maar ook voorbeelden waar het een stuk beter is, zoals de Bosbeslaan. Die schuin aflopende trottoirs zijn erg hinderlijk voor grote groepen mensen, zoals ouderen, mensen met een rollator, rolstoel of een kinderwagen en voor mensen met een visuele beperking. Er is in elk geval besproken dat trottoirs anders aangelegd moeten worden en dat hier ook controle op moet zijn. Als er groot onderhoud aan straten plaats vindt dan moeten de trottoirs goed gelegd worden. Daarnaast ook een oproep aan alle Ermeloërs: geef suggesties voor plekken die aangepakt zouden moeten worden door, bijvoorbeeld via de app van de gemeente.

Binnenkort staat het Mobiliteitsplan op de agenda van de gemeenteraad. Ik zal dan zeker aandacht vragen voor de belangen van de voetgangers. Helaas is het niet realistisch om alle trottoirs ineens aan te pakken, gezien de enorme kosten die dit met zich meebrengt. Wel kan dat mooi gecombineerd worden met werk-aan-de-weg of bij andere onderhoudswerkzaamheden

Kent u slechte of goede voorbeelden en heeft u suggesties ter verbetering? Laat het ons dan weten!

4 reacties

 1. Els

  Dit is een goed plan, want het kan beter.
  Zelf heb ik de gemeente gemaild om het wandelpad naast het Haegenveld weer te egaliseren. En dat is gebeurd!!
  We moeten zelf ook attent zijn.

  • Rene Arts

   Heel goed, je kunt als Ermeloer ook zelf zaken voor elkaar krijgen.

 2. joop artz

  heel goed om hier aandacht aan te besteden. het lijkt mij een goed plan om eerst de wegen vanaf de zorgcentra naar het centrum aan te pakken, vzv dit noodzakelijk is. de ouderen hebben hier het meest last van de slechte trottoirs.

  • Rene Arts

   Dat is een goed idee omdat we toch prioriteiten moeten stellen. Bedankt voor uw reactie.
   Groeten,
   Rene Arts