September woonmaand

geplaatst in: Algemeen | 0

Met het vaststellen van het Maatschappelijk raadsprogramma eerder dit jaar heeft de gemeenteraad in Ermelo een grote verandering doorgevoerd. Niet alleen het college of de raad zelf bepalen over welke belangrijke zaken er gesproken gaat worden maar ook u, inwoner van Ermelo.

Het eerste onderwerp, groen in de leefomgeving, was gekozen door de raad. Op de vragenlijst die hierbij hoorde én tijdens de gesprekken op straat met de raadsleden en fractievertegenwoordigers kon u aangeven over welke grote onderwerpen er daarna gesproken zou moeten worden. Wonen bleek, niet verrassend, zo’n belangrijk onderwerp te zijn. Dat er meer gebouwd moet worden daar zijn de meeste mensen het wel over eens, maar Wat dan? En vooral ook Waar?

In de enquête op de website van de gemeente www.ermelo.nl/jaikdenkmee kunt u aangeven hoe u denkt dat de ‘woontoekomst’ in Ermelo eruit moet komen te zien. Bouwen we hogere gebouwen in de bestaande woonwijken of liever rijtjeshuizen buiten de bebouwde kom? En dan vooral voor gezinnen of liever voor eenpersoons- en kleine huishoudens? Sociale huur of koop? Laat het de gemeenteraad weten, vul de enquête in.

In de week van 16 t/m 21 september gaan de raadsleden en de fractievertegenwoordigers samen de straat op om met u in gesprek te gaan over de woontoekomst van Ermelo. Op bovengenoemde website kunt u zien waar en wanneer u ons kunt verwachten.

De hele maand september staat in het teken van wonen in Ermelo. Alle inbreng, gesprekken en adviezen worden gebruikt om de zgn. woonvisie op te stellen en daarover gaan de raadsleden met elkaar in gesprek en worden er afspraken gemaakt over de woontoekomst van Ermelo. U kunt er vanaf het begin bij betrokken zijn door nu uw stem te laten horen en met ons mee te denken. Dat is de nieuwe manier van werken met een Maatschappelijk raadsprogramma. Samen maken wij Ermelo nog mooier!