Lida Veenstra, fractievertegenwoordiger

geplaatst in: ​steunfractieleden | 1

Als fractievertegenwoordiger van Progressief Ermelo stel ik mij graag aan u voor.

Ik zie mijzelf als een oplossingsgerichte persoon, met oog voor nuance. Ik ga niet uit van de tegenstellingen tussen mensen, maar zoek juist naar de overeenkomsten en ieders waarden. Hiermee krijg ik begrip voor de ander en dan blijken tegenstellingen vaak best mee te vallen. Op die manier is het ook gemakkelijker om elkaars oplossingen te waarderen. 

Zelf ben ik er van overtuigd dat wij moeten kiezen voor bescherming van diegenen en datgene die daar zelf niet toe in staat zijn. Dat gaat over mensen met wie wij solidair moeten zijn. En in onze tijd gaat het ook om de aarde met alles wat daarbij hoort, die onze bescherming nodig heeft.

Gemeentes hebben hier een taak in, en ik hoop daar aan bij te kunnen dragen. Als fractievertegenwoordiger ondersteun ik in de eerste plaats de vier gemeenteraadsleden van Progressief Ermelo. Maar u zult mij ook als woordvoerder van deze partij op de politieke avonden kunnen zien. Met mijn juridische achtergrond heb ik oog voor detail en schrik ik niet terug voor het lezen van ambtelijke stukken. 

Verder kan ik u vertellen dat ik sinds 2004 samen met mijn man en inmiddels drie dochters in Ermelo woon. De gemoedelijke sfeer, de mooie natuur en goede voorzieningen binnen handbereik waardeer ik enorm en maken dat ik mij hier echt thuis voel.

E: l.veenstra@ermelo.nl