30 km in Tonselse Veld, vervolg

geplaatst in: Algemeen | 6

Door René Arts – De oproep om te reageren op het voorstel om de Fazantlaan, de Haspel en de Eendenparkweg om te vormen naar wegen met een maximumsnelheid van 30 km per uur leverde in korte tijd veel reacties op, onder andere op de website van Progressief Ermelo.

De meeste mensen, maar zeker niet alle mensen, vinden het een goed idee. Door enkelen werd aangegeven dat er ook naar de Strokel en de Staringlaan gekeken moet worden. Die suggestie nemen wij mee. 

Hier een kort overzicht van de andere reacties: er wordt aandacht gevraagd voor het wegdek wat vaak slecht is; bij 30 km wegen hoort ook een andere inrichting van de wegen, alleen een bord plaatsen is niet voldoende; er wordt hard gereden; er rijden veel vrachtwagens; hard rijdende auto’s in combinatie met kruisende ruiters, wandelaars en fietsers geeft gevaarlijke situaties.

Iedereen die heeft gereageerd, op welke manier dan ook, hartelijk dank!

6 reacties

 1. Corrie Beil

  Een snelheid van maximaal 30 km lijkt mij voor het gebied Tonselse veld een prima uitgangspunt. Maar dan wel in combinatie met snelheidsbeperkende maatregelen, zoals drempels of bij voorkeur wegversmallingen. En wat mij betreft is een apart fietspad of fietsstroken op het wegdek zeer wenselijk.

  • Rene Arts

   Er moet inderdaad een combinatie met snelheid remmende maatregelen zijn.

 2. Jan Haklander

  Goed idee gebied aub uitbreiden met Ganzenveld en Korhoenlaan. Deze wegen worden intensief gebruikt als sluiproute tussen Harderwijk en Ermelo.
  Instellen 30 km zone alleen effectief in combinatie met snelheidsbeperkende maatregelen (bij voorkeur drempels).

  • Rene Arts

   Dank voor uw reactie, 30 km zonder snelheid beperkende maatregelen gaat inderdaad niet werken.

 3. Timpers

  Goed idee, graag uitbreiden naar de Gentenerf met de daaraan liggende recreatieparken 9,10,11 en 12.
  Omdat het handhaven ondoenlijk is graag flinke drempels, net als bij de Jacob Catslaan.

  • Rene Arts

   Dat lijkt logisch, en moeten we zeker bij besluitvorming betrekken.