Honden en zuigen

geplaatst in: Algemeen | 0

Door René Arts – Deze week heeft de gemeenteraad een voorstel besproken om voorzieningen voor honden (en hun eigenaren) uit te breiden en te verbeteren. De voorstellen zijn gebaseerd op de uitslag van een enquête die naar alle hondeneigenaren is gestuurd.

Het voorstel van het college is om de frequentie van het poepzuigen op de uitlaatplaatsen te verhogen. Dat is verreweg de duurste maatregel. Verder willen ze meer informatie geven over de aanwezige voorzieningen voor honden en willen ze meer vuilnisbakken (voor de zakjes) plaatsen. Ook stellen ze voor sommige hondenuitlaatplaatsen uit te breiden en om loslooprennen te plaatsen.

Progressief Ermelo wil doen wat het meest noodzakelijk is; de gemeentelijke spaarpot is niet meer zo vol en de hondenbelasting wordt volgend jaar afgeschaft, dus daar kunnen de voorstellen niet van betaald worden. Daarom wil Progressief Ermelo geen loslooprennen en het uitbreiden van uitlaatplaatsen alleen laten doen wanneer er toch regulier onderhoud nodig is, zodat de kosten lager zijn. Zaken als het verstrekken van poepzakjes vinden wij niet iets wat de gemeente zou moeten doen.

Eigenlijk is het jammer dat Ermeloërs zonder hond geen enquête in konden vullen, de uitslag zou dan misschien heel anders geweest zijn.