Tiny Houses Beemdweg

geplaatst in: Algemeen | 0

Door Frans van der Visse – Tegenover de Beatrix school lag een kleine boerderij met een erf, dat in 2019 door de gemeente Ermelo is opgekocht. Samen met de omwonenden, het ontwikkelingsbedrijf De Huischmeesters en U-woon heeft de gemeente Ermelo het erf in 2 jaar tijd omgetoverd tot een wijkje met 20 kleine woningen in de sociale sector. Eenpersoonshuishoudens voor mensen met een kleine beurs. Het is een tijdelijk project met een houdbaarheid van 15 jaar.  Daarmee hebben deze partijen het voor 20 mensen mogelijk gemaakt om de Tiny Houses op de Beemdweg te betrekken.

Marnix van U-woon liet mij de woning van binnen zien. Hij gaat er voor U-woon voor zorgen dat deze kleine woningen de juiste bewoners krijgen middels een soort ‘sollicitatie’ zodat deze nieuwe bewoners passen in de sociale wijk waar de Beemdweg deel van uitmaakt.

Wethouder Laurens Klappe en de directeur van U-woon hielden een kort praatje in wel erg druilerig en koud weer. Waarna zij samen met samenwerkingspartners en nieuwe bewoners aan de slag gingen om de struikjes in het plantsoen te scheppen.

Een leuk detail zijn de vogelhuisjes die vlak onder de dakrand van de Tiny Houses zijn aangebracht. Deze blijken van beton te zijn en zijn loodzwaar volgens de uitvoerder van De Huischmeesters. De vogelhuisjes gaan vast 15 jaar mee. We hopen dat ze ook 15 jaar blijven hangen…..