Op weg naar een nieuwe burgemeester

geplaatst in: Algemeen | 2

Door René Arts – Op woensdag 11 mei was er een speciale vergadering van de gemeenteraad. In deze vergadering ging het over de profielschets voor een nieuwe burgemeester. Dat gaat over welk type burgemeester Ermelo zoekt. De politieke partijen hebben op diverse manieren input opgehaald bij inwoners en organisaties. Ook heeft de Raad dit als geheel gedaan waarbij er via de mail en via social media reacties zijn binnengekomen, en er waren er tijdens de raadsvergadering insprekers aanwezig. De zoektocht naar een bij Ermelo passende burgemeester is dus echt begonnen.

Namens Progressief Ermelo heb ik ook een aantal wensen neergelegd. Zo gaat de voorkeur van PE uit naar een vrouw, een wat jonger iemand en ook iemand zonder duidelijke politieke voorkeur.

Alle politieke partijen hadden een uitgebreide wensenlijst. Deze wensenlijsten leken best wat op elkaar, wat op zich positief is. Alleen zijn de wensenlijsten zo lang dat niet een kandidaat-burgemeester daar helemaal aan kan voldoen.  Progressief Ermelo gaat er van uit dat de vertrouwenscommissie, welke bestaat uit Raadsleden van elke partij, de juiste keuze zal maken uit de kandidaten die solliciteren. Namens Progressief Ermelo is Evelien Kars voorzitter van de vertrouwenscommissie.

2 reacties

 1. Bert Ruisch

  Ik hoop toch van harte dat er meer in de profielschets staat dan de genoemde 3 punten, want dat is wel heel voorzichtig.
  Daarnaast zou ik me, als Progressieve partij, wel degelijk uitgesproken hebben voor een kandidaat met een iets meer uitgesproken profiel, links van het midden.

  • René Arts

   Beste Bert,

   Wij hebben inderdaad veel meer aangegeven dan in dit stukje staat. Je kunt de vergadering terugluisteren als je wilt. Maar ik wil je de hele tekst ook best mailen?
   Hoe de profielschets met ieders inbreng er uit gaat zien weet ik nog niet, hier wordt nu aan gewerkt onder voorzitterschap van collega PE raadslid Evelien Kars.
   Een kandidaat met een wat linkser profiel zou mogelijk niet op voldoende draagvlak rekenen. En de burgemeester zou zich minder met politiek gevoelige zaken moeten bezighouden.
   Groet en dank voor je reactie,
   René Arts