Een andere rol voor Progressief Ermelo

geplaatst in: Algemeen | 0

Mei 2022

Door René Arts – Binnenkort wordt er een nieuwe coalitie gevormd, waar Progressief Ermelo geen deel van uit zal maken. Dat houdt in dat PE nu als grootste oppositiepartij een andere rol heeft gekregen.

Na jarenlang te hebben bestuurd zit Progressief Ermelo dus weer in de oppositie.

Deze oppositierol bestaat uiteraard naast het kritisch volgens van het College (wat we al deden), ook uit het zelf formuleren van constructieve voorstellen. Dit is een moment om de eigen werkwijze eens tegen het licht te houden en te kijken wat er (nog) beter kan.

Onderdeel daarvan is om te kijken naar het nog meer werken met tweede ringen. Een tweede ring bestaat uit mensen die deskundig zijn met betrekking tot bepaalde onderwerpen en kritisch meekijken en met goede suggesties komen. Waardoor we als partij nog sneller zaken op de politieke agenda kunnen zetten.

Hier zijn we al mee begonnen, onder andere met een groep jongeren en met professionals en zorgvragers op het gebied van zorg en welzijn. Hieruit kregen wij heel veel informatie. De jongeren gaven bijvoorbeeld aan dat zij duurzaamheid erg belangrijk vonden, maar daar soms op een andere manier naar kijken dan de raadsleden. En vanuit de tweede ring over Zorg en Welzijn kwam onder andere naar voren dat er veel wordt gesproken over minder regel en minder administratie voor zorgverleners en voor zorgvrager, maar dat hier zeker nog stappen in gezet kunnen worden.

Maar ook voor andere onderwerpen zijn we nog op zoek naar mensen waarmee wij een tweede ring kunnen vormen.

Heb je interesse en tips voor PE, reageer dan gerust?