Met de hand op de knip onderzoeken

geplaatst in: Algemeen | 4
woman holding black wallet

Door René Arts – Progressief Ermelo is blij dat de coalitie de hand op de knip wil houden, waardoor we mogelijkheden zien het grote project Markt 2.0 van 3,3 miljoen euro voorlopig nog even in de ijskast te laten staan. Dat plan gaat over het realiseren van en groot aantal parkeerplaatsen bij de Plus en het gemeentehuis. Dit gaat Progressief Ermelo zeker in brengen!

Wellicht kunnen we nog eens kritisch kijken naar diverse onderzoeken die in het coalitieprogramma worden genoemd, bijvoorbeeld de € 150.000 voor het transparant maken van de begroting.

Dit is overigens bijna het budget voor 2 jaar een fulltime wethouder, waarbij bij ons de vraag op komt wat meer oplevert. Of het onderzoek naar een Ecopark van een kwart miljoen – 3 jaar een fulltime wethouder – voor Progressief Ermelo onnodig.

4 reacties

 1. Gerard Heemskerk

  Voor markt 2.0 heeft PE toch in de vorige raadsperiode de (mede-)verantwoordelijkheid genomen?
  Pleiten door de wethouder voor een megalomane parkeergarage, weg met de eikenbomen bij de PLUS, bouwen van onnodige meters winkelvloeroppervlak, gewoon doorzetten wat eerdere colleges al hadden voorgekookt.
  Dan kun je nu toch niet met droge ogen komen met een opgewekt gezicht dat Markt 2.0 gelukkig in de ijskast gaat. Dat is lijkt mij alleen de verdienste van het nieuwe college. Nu terugkomen van een andere koers onder het mom van bezuikniging is voor PE geen geloofwaardige zet.

  • Rene Arts

   Beste Gerard,

   Progressief Ermelo was als enige partij tegen dit plan, waarbij onder andere de Plus zou worden uitgebreid. En waar wij, met andere partijen, ons nu tegen verzetten is het aantal parkeerplaatsen dat de gemeente zou moeten realiseren, op basis van een afspraak met een College van voor 2018.
   Dat het huidige College hier niet specifiek schuld is is juist. Alleen heeft het huidige College hier geen voorstel gedaan om geld te besparen. Dat doet PE dus wel, net als in de vorige Raadsperiode waarin wij zelf een coalitiepartij waren. PE is consequent.

 2. Bob Roukema

  het valt mij al langer op dat de partij gegevens op jullie website verouderd zijn.
  Het meest opvallend vind ik nog steeds dat bij inmiddels afgetreden wethouder Klappe een verhaal staat wat gaat over zijn eerdere portefeuille, en niet over de RO waar hij 4 jaar verantwoordelijk voor was.
  Hebben jullie geen website beheerder?

  • Rene Arts

   Beste Bob,
   Dank voor je reactie. Je hebt gelijk. Er wordt momenteel druk gewerkt aan het actualiseren van bepaalde onderdelen, waaronder de foto’s. Dit gaat met enige hobbels.
   Maar het voorbeeld wat je geeft, hier had uiteraard vier jaar geleden al actie op moeten worden ondernomen.
   Groet,
   René Arts