Bijna reces,

geplaatst in: Algemeen | 0

Door Evelien Kars – Nog één raadsvergadering, dan begint het zomerreces. Een moment van bezinning en reflectie. Wat gaat goed? Wat kan beter? 

Want eerlijk is eerlijk: je moet weer wennen aan de nieuwe verhoudingen in de raad. Met weer een andere manier van politiek denken, met een strak coalitie akkoord. Waardoor je als oppositie minder ruimte ervaart. En dat vinden we jammer. Maar het is wel een gegeven, waar we mee te dealen hebben.

Vanuit een positief maar kritisch en constructieve houding zullen we onze punten blijven inbrengen. Ook als een onderwerp op voorhand al af is gekaart binnen de coalitie – zoals de bezuinigingen op Meerinzicht. Ook als dit onderwerpen zijn uit het coalitieakkoord – zoals financiën, sociaal domein en woningbouw. Ook als ons wordt verweten dat we het verkeerd hebben gedaan in de vorige periode – zoals de wijze van belasting heffen.

Aankomende woensdag de laatste vergadering, met de algemene beschouwingen en de kadernota. Ik heb er zin in. En stap er weer met open vizier in. Luistert u ook mee?

Dát vinden wij belangrijk.