Zonnige viering van de 5e  Ermelose Natuurwerkdag

geplaatst in: Algemeen | 0

Zaterdag 5 november organiseerden Progressief Ermelo en Christen Unie Ermelo voor de 5e keer een Ermelose Natuurwerkdag. Dit jaar in een fijne samenwerking met de werkgroep landschapsbeheer van de KNNV Noordwest Veluwe. 

In 2016 is de Ermelose Natuurwerkdag voor het eerst georganiseerd door Bea van ’t Hul (PE) en Ronald van Veen (CU) . Steeds in goede samenwerking en afstemming met de bosbeheerder van de gemeente Ermelo over welke werkzaamheden. 

Verschillende klussen zijn aangepakt, van boompjes verwijderen op de Speulder- en Groevenbeekse-heide, om verbossing op de heide tegen te gaan, tot  het poten van 1000 eiken op het Leuvenumscheveld in 2017 om een houtwal te versterken. 

Deze zaterdag werd er gewerkt op de Speulderheide, aan de kant van Garderen, de Paleisweg. De opdracht is om vliegdennen en boompjes als berken  te verwijderen om verbossing van de heide te voorkomen. De aanwezigen gingen samen aan de slag om de klus te klaren op deze zeer zonnige zaterdag. 

Voormalig mede-organisator van de natuurwerkdag en nu wethouder Ronald van Veen verraste de organistoren  Dick Tillema en Bea van ’t Hul met een bloemetje ter ere van het lustrum van de Natuurwerkdag. De ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke lunch met het goed voornemen om volgend jaar ( of eerder) weer samen te werken met de groep van de KNNV.