Op werkbezoek bij Bosgroep Drie

geplaatst in: Algemeen | 1

Door Evelien Kars – Afgelopen vrijdag hebben we weer een werkbezoek afgelegd. Deze keer naar Bosgroep Drie, onderdeel van ‘s Heeren Loo. Zij zitten achter Boshuis Drie in een prachtige werkschuur van Staatsbosbeheer. In de loods liggen zelfs nog de genummerde palen voor als er ooit eens een vervangen moet worden.

Eva heeft ons vol passie verteld over in haar ogen de mooiste plek om te werken: Bosgroep Drie, over arbeid en activiteit. Vanuit de gedachte dat iedereen die in het bos wil werken, hier ook kan werken. Het werk kan immers worden aangepast aan hetgeen iemand kan.

Elke ochtend arriveert een enthousiaste groep mensen die allemaal gek zijn van hout en van werken in de natuur; de een zelfstandig op de fiets, de ander met de bus. Na de koffie wordt gestart met het werken.

De werkzaamheden zijn zeer uiteenlopend. Zo beheren zij het terrein van de natuurcamping Drie, wordt er haardhout gekloofd en aanmaakhoutjes gezaagd. Maar ook worden er planken gezaagd en geschaafd. Of insectenhotels en plantenbakken gemaakt. En dit wordt dan met elkaar op de locatie gebracht.

Daarnaast beheren zij al enkele jaren de dierenweide aan de Varenlaan. En trekken de medewerkers er geregeld op uit om afval te gaan opruimen, ook op 18 maart tijdens de Landelijke Opschoondag.

Bosgroep Drie is een plek waar mensen soms kortere tijd werken, als tussenstap naar een reguliere baan. Door samen te werken aan het hele proces is dit goed mogelijk. Hier ziet Eva nog wel meer mogelijkheden, waardoor mensen op eigen tempo en met goede begeleiding weer op weg geholpen worden.

Maar dat is niet het einddoel voor iedereen: werken in het bos wel. Met elkaar. Op het mooiste plekje van Ermelo. En dat hebben we met eigen ogen gezien tijdens de rondleiding. Dank jullie wel voor de hartelijke ontvangst.

Op de Facebookpagina van de Bosgroep vindt u prachtige foto’s van deze plek, die er elk seizoen weer anders uitziet.

  1. B.J de Vries

    Het valt op .. Progressief Ermelo is sterk in het onderhouden van het contact met allerlei organisaties in de Ermelose gemeenschap
    Chapeau